A fiatalkori deviancia megelőzése

A képzés célja a deviancia különböző típusainak bemutatása, különös tekintettel a szerhasználati zavarokra, a függőségre. A hétköznapi életben is jól használható gyakorlatias tanácsokkal kiegészítve igyekszik bővíteni a tudást a résztvevők körében. Fő célja, hogy az elméleti tudás mellett az érzékenyítés is megtörténjen.

Képzés adatai

Képzés hivatalos neve A fiatalkori deviancia megelőzése
Képzés típusa távoktatás (kontakt órás)
Besorolás Engedélyezett felnőttképzés (D)
Oktatás módja Képzés
Képzés jellege (2019-ig) általános képzés
Óraszám 20 óra (4 óra kontakt óra)
Tanóra hossza 45 Perc
Min. létszám 1 Fő
Max. létszám 30 Fő
Megengedett hiányzás 20%
Nyilvántartásba vételi szám E-000685/2014/D048
Megszerezhető végzettség Tanúsítvány
Szintfelmérés kérhető nem
Vizsgával zárul a képzés igen
Vizsgára bocsátás feltétele részvétel a kontakt órákon és az elektronikus oktatóanyagban előírt idő eltöltése
Számonkérés módja vizsga
Képzés célja A képzés célja a deviancia különböző típusainak bemutatása, különös tekintettel a szerhasználati zavarokra, a függőségre. A hétköznapi életben is jól használható gyakorlatias tanácsokkal kiegészítve igyekszik bővíteni a tudást a résztvevők körében. Fő célja, hogy az elméleti tudás mellett az érzékenyítés is megtörténjen.
Képzés célcsoportja A képzési program célcsoportjának tekinthetők mindazon személyek, akik érdeklődnek a deviancia témaköre iránt, szeretnének megismerkedi a segítés és beavatkozás lehetőségeivel.
Kompetenciák A képzésben résztvevő megismeri a deviancia alapfogalmát, az értelmezéséről szóló elméleteket. A résztvevő megérti a deviáns viselkedések mögött esetlegesen fennálló mentális betegségek, személyiség és pszichiátriai zavarait. A képzésben résztvevő képessé válik a deviáns viselkedések felismerésére, és a segítségnyújtási értelmezések gyakorlati keretbe helyezésére. A résztvevő ismerete gazdagodik a nemi devianciák és az identitás zavar jellemzőivel. A képzésben résztvevő elsajátítja a segítők lehetőségeit, a kockázati tényezőket, a védőfaktorokat a devianciák mentén. A képzésben résztvevő megismeri a krízisintervenció fogalmát és alapelveit. Gyakorlati tanácsokkal gazdagodnak a krízisintervenció folyamatának bemutatásával. A résztvevő képessé válik a deviáns viselkedések elfogadására és érzékenyen, segítő jelleggel tud kezet nyújtani a deviáns embertársának. Tananyagegységek: 1. A deviancia fogalma, okai 2. Deviancia és mentálhigiéné 3. A függőség jelentése, folyamata 4. Pszichoaktív szerek, alkohol, viselkedési függőségek 5. Nemi devianciák, prostitúció 6. A segítők lehetőségei 7. Serdülőkor és a felnőtté válás kritikus helyzetei 8. Deviancia és krízisintervenció
Előzetesen elvárt ismeret Írni, olvasni, számolni tudás készsége. Egyéb feltételek: alapszintű számítógép-felhasználói (billentyűzet és egér használat,), Internet kezelési ismeret (böngésző használata). A jelentkezési lap tartalmazza a képzésben résztvevő nyilatkozatát arról, hogy ezen ismeretekkel rendelkezik.
Szükséges iskolai végzettség ált. iskola 8 osztályánál kevesebb
Kihelyezett formában elérhető nem

Induló képzések

Jelenleg nem hirdetünk egyetlen képzést sem. Kérjük, látogasson vissza később vagy érdeklődjön cégünk elérhetőségein.