IKT képzés

A képzés célja, hogy a résztvevők képet kapjanak arról, hogy milyen tevékenységek kapcsán lehetnek hasznosak a bemutatott szoftverek, lássák, hogy milyen típusú feladatokat érdemes IKT eszközökkel megtámogatni. Cél továbbá különböző gyakorlati tippek nyújtása a hatékonyabb munkavégzés érdekében.

Képzés adatai

Képzés hivatalos neve IKT képzés
Képzés típusa távoktatás (kontakt órás)
Besorolás Engedélyezett felnőttképzés (D)
Oktatás módja Képzés
Képzés jellege (2019-ig) informatikai képzés
Óraszám 20 óra (4 óra kontakt óra)
Tanóra hossza 45 Perc
Min. létszám 1 Fő
Max. létszám 30 Fő
Megengedett hiányzás 20%
Nyilvántartásba vételi szám E-000658/2014/D050
Megszerezhető végzettség Tanúsítvány
Szintfelmérés kérhető nem
Vizsgával zárul a képzés igen
Vizsgára bocsátás feltétele részvétel a kontakt órákon és az elektronikus oktatóanyagban előírt idő eltöltése
Számonkérés módja vizsga
Képzés célja A képzés célja, hogy a résztvevők képet kapjanak arról, hogy milyen tevékenységek kapcsán lehetnek hasznosak a bemutatott szoftverek, lássák, hogy milyen típusú feladatokat érdemes IKT eszközökkel megtámogatni. Cél továbbá különböző gyakorlati tippek nyújtása a hatékonyabb munkavégzés érdekében.
Képzés célcsoportja A képzési program célcsoportjának tekinthetők mindazon személyek, akik irodai szoftverek használatával szeretnék könnyebbé tenni munkájukat.
Kompetenciák A képzésben résztvevő: megismeri a szövegszerkesztő használatát; megérti a táblázatkezelő által nyújtott automatizálási lehetőségeket; képessé válik igényes és informatív prezentáció összeállítására; formázási, strukturálás és nyomtatási ismeretekkel gazdagodik; elsajátítja a képek, alakzatok beillesztési lehetőségeit, melyekkel színesítheti dokumentumait; megismeri az elektronikus válaszadási rendszerek által nyújtott felhasználási lehetőségeket; képessé válik saját online kérdőívek létrehozására és az azokra kapott válaszok kiértékelésére. Tananyagegységek: 1. Új dokumentum létrehozása, sablonok és a szöveg formázása 2. Képek, alakzatok beszúrása és egyéb ábrák készítése 3. Táblázatok készítése, nyomtatás 4. Munkafüzetek megnyitása, kezelése, szerkesztése, formázása 5. Táblázatok formázása, strukturálása, szegélyezése, nyomtatási paraméterek beállítása 6. Táblázatok rendezése, szűrése; függvények és képletek az Excelben 7. A Google Drive és a Google Diák prezentációkészítő 8. Elektronikus válaszadó rendszerek
Előzetesen elvárt ismeret Írni, olvasni, számolni tudás készsége. Egyéb feltételek: Alapszintű számítógép-felhasználói (billentyűzet és egér használat,), Internet kezelési ismeret (böngésző használata). A jelentkezési lap tartalmazza a képzésben résztvevő nyilatkozatát arról, hogy ezen ismeretekkel rendelkezik.
Szükséges iskolai végzettség ált. iskola 8 osztályánál kevesebb
Kihelyezett formában elérhető nem

Induló képzések

Jelenleg nem hirdetünk egyetlen képzést sem. Kérjük, látogasson vissza később vagy érdeklődjön cégünk elérhetőségein.