Mozgásszervi elváltozások megelőzése

A továbbképzés célja az óvodapedagógusok rendelkezésére álló mozgásfejlesztő gyakorlatanyag és eszköztár bővítése. Az óvodapedagógusok legyenek képesek a prevenciós célú mozgásfejlesztő foglalkozásokon alkalmazható eszközök használatára, a gyógytorna-fizioterápia alapelvei szerint összeállított gyakorlatsorokkal tartásjavító tornaprogram megtervezésére, figyelembe véve az óvodáskori fejlődési sajátosságokat. További cél, hogy az óvodapedagógusok legyenek képesek a mindennapi gyakorlatban megjelenő mozgásszervi elváltozások felismerésére és megelőzésére.

Képzés adatai

Képzés hivatalos neve Mozgásszervi elváltozások megelőzése
Képzés típusa távoktatás (kontakt órás)
Besorolás Engedélyezett felnőttképzés (D)
Oktatás módja Képzés
Képzés jellege (2019-ig) általános képzés
Óraszám 20 óra (4 óra kontakt óra)
Tanóra hossza 45 Perc
Min. létszám 1 Fő
Max. létszám 30 Fő
Megengedett hiányzás 20%
Nyilvántartásba vételi szám E-000658/2014/D047
Alapítási engedély szám 9-337/2018
Megszerezhető végzettség Tanúsítvány
Szintfelmérés kérhető nem
Vizsgával zárul a képzés igen
Vizsgára bocsátás feltétele részvétel a kontakt órákon és az elektronikus oktatóanyagban előírt idő eltöltése
Számonkérés módja vizsga
Képzés célja A Mozgásszervi elváltozások megelőzése kurzus célja, hogy a résztvevők számára alapvető, ugyanakkor gyakorlatias ismereteket, kompetenciákat adjon a mozgáshiányból fakadó tartáshibák felismerésének és megelőzésének területén. Cél, hogy a résztvevők megismerjék a célzott gyakorlatokkal megelőzhető, illetve korrigálható tartáshibák legfontosabb jellemzőit, kialakulásuk mechanizmusát, valamint képessé váljanak prevenciós szemléletű és tartásjavító gyakorlatok megtervezéséhez.
Képzés célcsoportja A képzési program célcsoportjának tekinthetők mindazon személyek, akik érdeklődnek és tudatosabbá akarnak válni a mozgáshiányból fakadó tartáshibák felismerésének és megelőzésének területén.
Kompetenciák A képzésben résztvevő megismeri a mozgáshiányból fakadó tartáshibák legfontosabb jellemzőit. A képzésben résztvevő megérti a megelőzhető, illetve korrigálható, és már óvodáskorban látható mozgásszervi elváltozások kialakulásának mechanizmusát. A képzésben résztvevő képessé válik prevenciós célú mozgásfejlesztő gyakorlatok megtervezésére. A képzésben résztvevő elsajátítja a gyógytorna-fizioterápia alapelvei szerint összeállított gyakorlatsorokon keresztül a célzott, tartásjavító mozgássor megtervezésének szempontjait. A továbbképzés tananyagegységei: 1. Mozgásfejlődés óvodáskorban 2. Testtartás I. –gerinc 3. Testtartás II. – felső végtag, vállöv 4. A helyes testtartás III. – Alsó végtag 5. Sportmozgások, játék a mozgásfejlesztésben 6. Izomnyújtás- és lazítás, légzés 7. Egyensúly és mozgáskoordináció fejlesztése 8. Eszközök, játékok
Előzetesen elvárt ismeret Alapszintű számítógép-felhasználói (billentyűzet használat, egérkezelés, szövegbevitel), és Internet kezelési ismeret (böngésző használata). A jelentkezési lap tartalmazza a képzésben résztvevő nyilatkozatát arról, hogy ezen ismeretekkel rendelkezik.
Szükséges iskolai végzettség 8 évfolyam elvégzésével tanúsított iskolai végzettség
Kihelyezett formában elérhető nem

Induló képzések

Jelenleg nem hirdetünk egyetlen képzést sem. Kérjük, látogasson vissza később vagy érdeklődjön cégünk elérhetőségein.