Tanulási zavarok megelőzése

A  továbbképzés célja, hogy a résztvevőket felkészítse a különleges bánásmódú (sajátos nevelési igényű, beilleszkedési-, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő) gyermek kiszűrésére, hatékony nevelésére és oktatására. Ismerjék meg a problémák hátterében álló okokat, megjelenési tüneteket, a különböző szűrő eljárásokat, a gyerekek több oldalú megismerésének módszereit, szempontjait, a megfelelő fejlesztő tevékenységek kiválasztásának szempontjait, az iskolaérettség kritériumait.

Képzés adatai

Képzés hivatalos neve Tanulási zavarok megelőzése
Képzés típusa távoktatás (kontakt órás)
Besorolás Pedagógus továbbképzés
Oktatás módja Képzés
Képzés jellege (2019-ig) szakmai továbbképző
Óraszám 30 óra (8 óra kontakt óra)
Tanóra hossza 45 Perc
Min. létszám 1 Fő
Max. létszám 30 Fő
Alapítási engedély szám 9-339/2018
Megszerezhető végzettség Tanúsítvány
Kreditpontok száma 30
Szintfelmérés kérhető nem
Vizsgával zárul a képzés igen
Vizsgára bocsátás feltétele részvétel a kontakt órákon és az elektronikus oktatóanyagban előírt idő eltöltése
Számonkérés módja vizsga
Képzés célja A továbbképzés célja, hogy a résztvevőket felkészítse a különleges bánásmódú (sajátos nevelési igényű, beilleszkedési-, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő) gyermek kiszűrésére, hatékony nevelésére és oktatására. Ismerjék meg a problémák hátterében álló okokat, megjelenési tüneteket, a különböző szűrő eljárásokat, a gyerekek több oldalú megismerésének módszereit, szempontjait, a megfelelő fejlesztő tevékenységek kiválasztásának szempontjait, az iskolaérettség kritériumait.
Képzés célcsoportja A képzési program célcsoportjának tekinthetők mindazon óvodapedagógusok, akik szeretnék bővíteni a különleges bánásmódot igénylő gyerekekkel kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudásukat.
Kompetenciák A képzésben résztvevő: ismerje a tanulási zavarok definícióit, a tanulási nehézségek kialakulásának okait és jeleit, és a megelőzés eszközeit; ismerje a specifikus tanulási zavarokat: a diszlexia, diszgráfia vagy a diszkalkulia; ismerje a hiperaktivitás jellemzőit; sajátítsa el a szorongás formáit, kezelési technikáit; ismerje az iskolaérettség kritériumait, a szükséges kompetenciák meglétének vizsgálatához szükséges feladatokat; ismerje a különböző vizsgálati eljárásokat és azok eszközeit; ismerje a Pedagógiai Szakszolgálat működését, feladatai; sajátítsa el a különös bánásmódot igénylő gyerekek meghatározásához szükséges törvényi feltételeket; ismerje a gyermek jellemzésére szolgáló pedagógiai dokumentumokat; sajátítsa el a fejlesztési terv elkészítésének módját és az alkalmazott szempontokat, eszközöket; ismerje a hiperaktivitás és a magatartási zavarok kezeléséhez szükséges módszereket, eszközöket és egyéb technikákat; ismerje azokat a játékokat, melyek az adott képességek fejlesztésére szolgálnak. A továbbképzés tananyagegységei: 1. A tanulási zavarokról általánosságban 2. Hiperaktivitás, magatartási zavarok 3. Az iskolaérettség 4. Vizsgálati eljárások diagnosztikai tesztek 5. A Pedagógiai Szakszolgálat működése 6. A pedagógiai dokumentumok 7. A magatartási zavarok, hiperaktivitás kezelése 8. Fejlesztő tevékenységek, játékok a prevenció szolgálatában
Előzetesen elvárt ismeret Felhasználói szintű operációs rendszer és internetismeret. Az előzetesen elvárt ismeretek meglétét online szintfelmérő teszt kitöltésével ellenőrizzük, még a továbbképzésre történő jelentkezést megelőzően. A tesztet minimum 80%-os sikerességgel kell kitöltenie a jelentkezőnek ahhoz, hogy a programhoz csatlakozhasson.
Szükséges iskolai végzettség felsőoktatási intézményben megszerzett oklevél, diploma
Szükséges szakmai végzettség óvodapedagógus végzettség
Kihelyezett formában elérhető nem

Induló képzések

Jelenleg nem hirdetünk egyetlen képzést sem. Kérjük, látogasson vissza később vagy érdeklődjön cégünk elérhetőségein.