Facilitátor képzés

A képzés célja, hogy a résztvevők saját élettapasztalatukból merítve kíséreljék meg a társas kapcsolataik mentén megérteni az egyensúly megbomlásának hatását és annak visszaállításának és megtartásának formális keretek között történő munkáját.

Képzés adatai

Képzés hivatalos neve Facilitátor képzés
Képzés típusa Szakmai blended-learning
Besorolás Engedélyezett felnőttképzés (D)
Oktatás módja Képzés
Képzés jellege (2019-ig) általános képzés
Tanóra hossza 45 Perc
Min. létszám 1 Fő
Max. létszám 30 Fő
Megengedett hiányzás 20%
Nyilvántartásba vételi szám E-000658/2014/D061
Megszerezhető végzettség Tanúsítvány
Szintfelmérés kérhető nem
Vizsgával zárul a képzés igen
Vizsgára bocsátás feltétele részvétel a kontakt órákon és az elektronikus oktatóanyagban előírt idő eltöltése
Számonkérés módja vizsga
Képzés célja A képzés célja, hogy a résztvevők saját élettapasztalatukból merítve kíséreljék meg a társas kapcsolataik mentén megérteni az egyensúly megbomlásának hatását és annak visszaállításának és megtartásának formális keretek között történő munkáját.
Képzés célcsoportja A képzési program célcsoportjának tekinthetők mindazon személyek, akik szeretnének egy eredményorientált konfliktus kezelési formát elsajátítani.
Kompetenciák A képzésben résztvevő megismeri a kárhelyreállító igazságszolgáltatás fogalmát, célját, szerepét a társadalmi – gazdasági élet különböző területein. A résztvevő megérti és átlátja a nevelés és szocializáció érvényesülését és színtereit az egyéni és társas kapcsolatokban. A képzésben résztvevő képessé válik a szabályszegő szempontjait is mérlegelni és jóvátételen alapuló, megállapodásokat elősegíteni. A résztvevő önismerete bővül és önreflexiós készsége fejlődik. A képzésben résztvevő elsajátítja a szabályszegés, konfliktus és bűnelkövetés mélyebb motivációinak okait. A képzésben résztvevő képes lesz kontinuitásban szemlélni bizonyos folyamatokat. A résztvevő elsajátítja a helyreállító eljárás interaktív kommunikációs fogalmak és gyakorlati módszerek tárházát. Tananyagegységek: 1. A facilitálás 2. Nevelés, szocializáció és kontroll a 21. században 3. A büntetőeljárás céljai, hatékonysága és a helyreállító igazságszolgáltatás eredményessége 4. A helyreállító igazságszolgáltatás, a resztoratív eljárások ismertetése 5. A kárhelyreállító gyakorlatok benső mozgató rugói 6. A kárhelyreállító eljárások fajtái 7. A facilitátori forgatókönyv 8. A facilitálás folyamata hazai példák bemutatásával
Előzetesen elvárt ismeret Írni, olvasni, számolni tudás készsége. Egyéb feltételek: alapszintű számítógép-felhasználói (billentyűzet és egér használat,), Internet kezelési ismeret (böngésző használata). A jelentkezési lap tartalmazza a képzésben résztvevő nyilatkozatát arról, hogy ezen ismeretekkel rendelkezik.
Szükséges iskolai végzettség ált. iskola 8 osztályánál kevesebb
Kihelyezett formában elérhető nem

Induló képzések

Jelenleg nem hirdetünk egyetlen képzést sem. Kérjük, látogasson vissza később vagy érdeklődjön cégünk elérhetőségein.