Stresszkezelés képzés

A képzés célja a résztvevők öngondozási képességének fejlesztése, a stresszről szóló ismeretek, a munkahelyi stressz forrásainak feltárásával, a stressz jeleinek és hatásmechanizmusainak feltárási képessége fejlesztésével, a fizikai és lelki egészség megőrzése, prevenciós technikák és módszerek elsajátítása, az akut és krónikus stressz beavatkozási szükségessége felismerésével.

Képzés adatai

Képzés hivatalos neve Stresszkezelés
Képzés típusa távoktatás (kontakt órás)
Besorolás Engedélyezett felnőttképzés (D)
Oktatás módja Képzés
Képzés jellege (2019-ig) általános képzés
Óraszám 20 óra (4 óra kontakt óra)
Tanóra hossza 45 Perc
Min. létszám 1 Fő
Max. létszám 30 Fő
Megengedett hiányzás 20%
Nyilvántartásba vételi szám E-000685/2014/D057
Megszerezhető végzettség Tanúsítvány
Szintfelmérés kérhető nem
Vizsgával zárul a képzés igen
Vizsgára bocsátás feltétele részvétel a kontakt órákon és az elektronikus oktatóanyagban előírt idő eltöltése
Számonkérés módja vizsga
Képzés célja A képzés célja a résztvevők öngondozási képességének fejlesztése, a stresszről szóló ismeretek, a munkahelyi stressz forrásainak feltárásával, a stressz jeleinek és hatásmechanizmusainak feltárási képessége fejlesztésével, a fizikai és lelki egészség megőrzése, prevenciós technikák és módszerek elsajátítása, az akut és krónikus stressz beavatkozási szükségessége felismerésével.
Képzés célcsoportja A képzési program célcsoportjának tekinthetők mindazon személyek, akik érdeklődnek a stresszkezeléssel kapcsolatos tudatosság fejlesztése, jóllét technikák, gyakorlati tippek átadása a stressz megelőzése és kezelése irányában.
Kompetenciák A képzésben résztvevő megismeri, tudatosítja azt, hogy hogyan tud sikeresen megküzdeni a stresszel. A résztvevő megérti az érzelmi intelligencia és asszertív viselkedés közötti kapcsolatokat. A képzésben résztvevő képessé válik tudatosan kezelni a már kialakult stresszes helyzeteket. A résztvevő megismeri és tudatosítja azt, hogy személyiségét a negatív vagy pozitív affektivitás jellemzi-e. A képzésben résztvevő elsajátítja, hogy a stressz káros következményeinek csökkentésére irányuló eszközrendszer mértékét tovább növelheti. A képzésben résztvevő megismeri a negatív érzelmeket és érzelmi állapotokat. A résztvevő képessé válik az öngondoskodó képességei folyamatosa fejlesztésére. Tananyagegységek: 1. A stressz egészségközpontú nézőpontja 2. A szorongás jellemzői, szorongászavarok 3. Megküzdés a stresszel, stresszkezelés 4. Foglalkozási és munkahelyi stressz 5. A negatív gondolatok, gondolati csapdák és negatív érzelmek kezelése 6. A pozitív érzelmek hatása 7. A proaktivitás, a befolyásolás lehetőségei 8. Alternatív stresszkezelő modellek és technikák
Előzetesen elvárt ismeret Írni, olvasni, számolni tudás készsége. Egyéb feltételek: alapszintű számítógép-felhasználói (billentyűzet és egér használat,), Internet kezelési ismeret (böngésző használata). A jelentkezési lap tartalmazza a képzésben résztvevő nyilatkozatát arról, hogy ezen ismeretekkel rendelkezik.
Szükséges iskolai végzettség ált. iskola 8 osztályánál kevesebb
Kihelyezett formában elérhető nem

Induló képzések

Jelenleg nem hirdetünk egyetlen képzést sem. Kérjük, látogasson vissza később vagy érdeklődjön cégünk elérhetőségein.